Domenii de practica si specializare

Domeniile de practica in care Societatea civila de avocati Bercea & Asociatii detine o solida si diversa experienta sunt dreptul societar, dreptul contractelor, dreptul bancar, dreptul insolventei, dreptul muncii, dreptul consumului, contenciosul administrativ si fiscal, precum si protectia nationala si internationala (CEDO) a drepturilor omului. In aceste domenii, avocatii Societatii Bercea & Asociatii au asistat si reprezentat cu succes numerosi clienti romani si straini, persoane fizice si juridice deopotriva, atat in fata instantelor de judecata si a altor autoritati publice, cat si in raporturile lor de afaceri.

Drept societar

Drept societar

In materia dreptului societar, Bercea & Asociatii asista si reprezinta persoanele fizice si juridice la constituirea societatilor comerciale, prin redactarea actelor constitutive, indeplinirea formalitatilor de inregistrare, incheierea contractelor de administrare. Bercea & Asociatii are experienta in aplicarea regulilor si standardelor corporate governance, redactarea documentelor societare pe parcursul functionarii companiei, negocierea si redactarea unor acorduri si operatiuni intre asociati. Bercea & Asociatii ofera consiliere in materia majorarilor de capital, a fuziunilor, achizitiilor si lichidarilor.

Dreptul contractelor

Dreptul contractelor

Bercea & Asociatii asista clientii la negocierea si incheierea contractelor, redactand documente contractuale, evaluand clauzele si riscurile contractuale si elaborand opinii legale cu privire la efectele si remediile contractuale. Bercea & Asociatii are o bogata experienta in litigiile judiciare si extrajudiciare privind validitatea si executarea contractelor comerciale. Bercea & Asociatii isi propune sa contribuie la asigurarea securitatii juridice a contractelor incheiate de clienti, astfel incat acestia sa faca fata provocarilor unui mediu economic riscant.

Drept bancar

Drept bancar

Domeniu primordial pentru avocatul coordonator, dreptul bancar reprezinta unul din punctele forte ale activitatii de consultanta si litigii desfasurate de Bercea & Asociatii. Experienta noastra solida include asistarea unor banci in acordarea de credite, optimizarea juridica a unor produse financiare, evaluarea juridica a garantiilor, structurarea si restructurarea unor tranzactii, reprezentarea in fata autoritatilor administrative si a instantelor judecatoresti. Totodata, Bercea & Asociatii ofera consiliere clientilor bancilor, persoane fizice si juridice, in solutionarea judiciara si extrajudiciara a diferendelor privind contractele bancare.

Dreptul insolventei

Dreptul insolventei

Bercea & Asociatii sustine interesele clientilor, creditori sau debitori, in procedurile de insolventa, reprezentandu-i in fata instantelor judecatoresti, in relatia cu administratorii judiciari si lichidatorii, precum si in adunarile generale si in comitetele creditorilor. In acest context, Bercea & Asociatii a acumulat in ultimii ani o bogata experienta in consilierea creditorilor si a debitorilor in toate fazele procedurilor de pre-insolventa, reorganizare sau faliment.

Dreptul muncii

Dreptul muncii

Bercea & Asociatii are o experienta consolidata atat in ceea ce priveste redactarea documentelor specifice raporturilor de munca – contracte individuale si colective de munca, clauze de neconcurenta si confidentialitate, regulamente de ordine interioara –, cat si in sustinerea cu succes a litigiilor izvorand din raporturile juridice de munca si asigurari sociale. Bercea & Asociatii ofera clientilor consiliere in operatiuni de restructurare a personalului, concedieri colective ori individuale, negocierea de contracte, aplicarea normelor de securitate si sanatate in munca.

Dreptul consumului

Dreptul consumului

Bercea & Asociatii consiliaza profesionistii si consumatorii in materia negocierii si incheierii contractelor de consum, pentru a-i proteja impotriva eventualelor riscuri privind practicile comerciale si continutul contractelor standard, in special in ceea ce priveste clauzele abuzive. Experienta in materie acopera redactarea contractelor, procedurile prealabile in fata organelor administrative, precum si litigiile avand ca obiect anularea unor clauze abuzive din contractele de consum.

Contencios administrativ si fiscal

Contencios administrativ si fiscal

Bercea & Asociatii asista si reprezinta cu succes clientii persoane fizice si juridice in fata autoritatilor administrative centrale si locale in procedurile administrative si fiscale, precum si in fata instantelor judecatoresti in litigiile de contencios administrativ si fiscal. Bercea & Asociatii consiliaza clientii persoane fizice si juridice in scopul evaluarii si optimizarii efectelor fiscale ale operatiunilor economice, integrand si aceasta materie in categoria domeniilor de specializare aferente dreptului afacerilor.

E.C.H.R. & E.C.J.

E.C.H.R. & E.C.J.

Bercea & Asociatii ofera consiliere juridica, asista si reprezinta clienti persoane fizice si juridice in toate procedurile aferente unui proces in fata Curtii Europene a Drepturilor Omului, evaluand in prealabil sansele de admisibilitate a unei cereri in fata acestei instante. Totodata, competenta asociatilor in materia dreptului Uniunii Europene permite identificarea situatiilor juridice in care este pertinenta invocarea directa a dreptului Uniunii Europene in fata jurisdictiilor nationale, respectiv formularea unor cereri de trimitere prejudiciara sau actiuni la Curtea de Justitie a Uniunii Europene.

Drept international privat

Drept international privat

Bercea & Asociatii ofera servicii de consiliere in toate domeniile private in care intervine un element de extraneitate, atat din punctul de vedere al competentei internationale a instantelor si a altor autoritati din Romania, al legii aplicabile cat si al recunoasterii si executarii in Romania a hotararilor, actelor autentice sau tranzactiilor straine. Bercea & Asociatii ofera asistenta juridica in formularea clauzelor de alegere a jurisdictiei si/sau a legii aplicabile, precum si privind evaluarea riscurilor unor astfel de clauze, punand la dipozitia clientilor explicatii comprehensive care sa-i ajute in selectarea celor mai bune solutii in alegerea instantelor in fata carora sa formuleze eventuale actiuni, pentru maximizarea sanselor de reusita si de executare viitoare a drepturilor, consecutiv cu minimizarea formalitatilor in vederea executarii. Serviciile noastre includ, printre altele, reprezentare in litigii cu elemente de extraneitate, asistenta in formularea somatiilor europene de plata, refuzul recunoasterii si executarii.

Profesionstii va informeaza.

Noutati

Conferinta Nationala

19

Nov

Conferinta Nationala "Probleme dificile de drept comercial" - editia a IV-a

În data de 16 noiembrie 2018, avocatul coordonator al Bercea & Asociații S.C.A., dr. Lucian Bercea, a participat în calitate de moderator la cea de-a ...

Ediția a XXII-a Colocviilor juridice ale Băncii Naționale a României (BNR)

26

Oct

Ediția a XXII-a Colocviilor juridice ale Băncii Naționale a României (BNR)

În data de 22 octombrie 2018, avocatul coordonator al Bercea & Asociații, dr. Lucian Bercea, a participat în calitate de speaker la ediția a XXII-a Colocviilor ...

Conferinta Dreptul Afacerilor - Editia a XIV-a (12 - 13 octombrie 2018)

18

Oct

Conferinta Dreptul Afacerilor - Editia a XIV-a (12 - 13 octombrie 2018)

În perioada 12 - 13 octombrie 2018, avocatul coordonator al Bercea & Asociații, dr. Lucian Bercea, a participat în calitate de speaker la cea de-a XIV-a ediție ...